Over Hans van Reeuwijk

Hans heeft ervaring met de ‘harde’ kant en de ‘zachte’ kant. Opgeleid als beta-wetenschapper in Wageningen begon hij in het onderzoek. Daarna heeft hij lange tijd en in diverse rollen gewerkt aan het ontwikkelen van geneesmiddelen. Hij heeft veel ervaring in een internationale omgeving, gewerkt met mensen uit allerlei culturen en met verschillende achtergronden.
Parallel aan het werkende leven deed (en doet) hij verschillende opleidingen, trainingen en cursussen, op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching en training. Hij werkte als trainer, coach en moderator. Hij heeft ervaring met meditatie, yoga, cabaret, toneel, zang en houdt van sporten (hardlopen, fietsen), koken, tuinieren. Hij geeft aandacht aan gezond en bewust leven.

Mensen omschrijven hem met woorden als enthousiast, open, sensitief, er voor gaan, creatief, authentiek.

.

Hans van Reeuwijk

“Relaxte trainer met veel humor. Prettig in het contact” - Elisa -

Opleidingen en ervaring

Hans is opgeleid als coach in de traditie van intuïtieve ontwikkeling. Hij heeft 6 jaar opleiding gehad in intuïtieve ontwikkeling, waaronder 2 jaar voor de coach opleiding. Het gaat uit van rust, contact maken met je gevoel, luisteren naar wat er is. Als je echt contact met iets maakt en het doorvoelt, kan je er wat mee.
Eén van de methodes die hij gebruikt als coach is Voice Dialogue. Tijdens zijn coachopleiding en zelf als cliënt heeft hij de kracht van de methode Voice Dialogue ervaren. Ook heeft hij er een training in Voice Dialogue gevolgd. Hij is er enthousiast over vanwege de niet-oordelende, ontdekkende en diepwerkende manier van coachen. Door Voice Dialogue leer je jezelf beter kennen en hoef je je minder te laten leiden door automatische reacties.

Als trainer heeft Hans in zijn werk veel ervaring opgedaan met het geven van vakinhoudelijke trainingen. Hij vindt dat altijd bijzonder leuk om te doen. Om mensen te laten leren, vragen te behandelen, lesstof op een aantrekkelijke manier te presenteren. Bij de school voor intuïtieve ontwikkeling heeft hij 3 jaar lesgegeven als docent.
Om de kneepjes van het trainersvak echt in de vingers te krijgen heeft hij de trainersopleiding gevolgd bij de School voor Training, van Karin de Galan. Met deze gedegen opleiding als bagage kan hij degelijke en efficiënte trainingen ontwerpen en geven.

Als facilitator heeft hij ervaring opgedaan binnen en buiten zijn werk, door het begeleiden van allerlei soorten bijeenkomsten (inspirerende, wervende, discussie, vaktechnische).

Hij leest en doorleeft veel boeken en methoden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching, meditatie en training.

Hans is gedreven om mensen wat te leren. Niet zozeer om een ‘trucje’ in mensen hun hoofd te planten, want zo werkt het niet. Wel om dingen aan te reiken, en je vooral zelf te laten ervaren hoe het anders kan. Hij is geboeid door zaken die knellen en gaat graag met je op zoek naar betere alternatieven.

Hans gelooft dat er veel voor je kan veranderen als je een paar kleine dingen in je leven wijzigt. Hij kan je leren om wat meer ontspannen in het leven te staan. Zodat je meer energie krijgt en meer voldoening ervaart. Dat de dingen je wat gemakkelijker afgaan. Dat je (meer) durft te vertrouwen op je gevoel. Hans weet uit ervaring dat coaching je veel kan brengen.

Hoe fijn zou het zijn als het werk allemaal wat gemakkelijker zou verlopen? Hoeveel energie lekt er niet weg op de werkvloer aan ‘gedoe’? Hans gelooft dat teams beter kunnen werken en dat zij zelf daarvoor de oplossingen in huis hebben. Creativiteit zit in mensen zelf en die kan je aanspreken.

Hans weet uit eigen ervaring dat niet goed functionerende teams een wissel trekken op je gevoel, je energie en je welzijn. En hij kent gelukkig ook het prettige gevoel om in goed functionerend teams te werken!

Uit bijeenkomsten kan je veel halen, als je het verstandig aanpakt. Je wilt tevoren helder hebben wat je wilt bereiken. Zorg ervoor dat deelnemers de gelegenheid krijgen om actief mee te kunnen doen. Graag is hij (een beetje) creatief met de vorm van de bijeenkomst, en dan gaat het rendement van de bijeenkomst enorm omhoog.

Graag geeft hij mensen de gelegenheid om hun ideeën, wensen en bezwaren naar voren te brengen. Hans geniet van bijeenkomsten waar wat gebeurt, waar de opbouwende energie van mensen wordt aangesproken, waar interactie plaatsvindt, mensen met elkaar in contact treden, waar een plus een drie is. Hij is er om die processen te ondersteunen.

Locatie

Kaart van de regio

Contact

Telefoon

06 23 035 195

Email

info@hansvanreeuwijk.nl

Adres

Sint Helena 15
2721 HP Zoetermeer

Google Maps route

Openbaar Vervoer

Hans van Reeuwijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Binnen Zoetermeer neemt u de Randstadrail. Komt u van verder, reist u dan via station Lansingerland-Zoetermeer. U kunt dit station bereiken via trein (NS) en bus.

Vanaf het station Lansingerland-Zoetermeer neemt u Randstadrail 4 richting Den Haag. Stap uit bij de halte Javalaan. Wandel vervolgens de Javalaan in, aan de kant waar u bent uitgestapt.
Sla de tweede staat linksaf richting Malta. De zesde straat rechts is Sint Helena. Loop deze in tot het einde, dan ziet u nr. 15 op de hoek. Deze wandeling is ongeveer 650 meter / 8 minuten.

Administratie

Kamer van Koophandel:
61293210

IBAN ING Bank:
NL08INGB0009269681