Wanneer bel ik Hans?

Je loopt rond met het gevoel dat je ‘het anders wilt’. Er knaagt iets. Je hebt al wel van alles geprobeerd maar je loopt vast.
Hans is er om hier verandering in te brengen. Je krijgt ondersteuning om te ontdekken wat er nu speelt, hoe jij met de situatie omgaat en wat je anders kunt doen.

Hieronder staan enkele voorbeelden van wensen van coachees. Misschien herken je er wat van?

Coachruimte

De coachruimte is licht en rustig.

Mogelijke vragen:

Je bent niet tevreden over je werk. Er moet een baan zijn waar je beter tot je recht komt, maar waar vind je die? Je hebt vragen als:

Waar zet ik mijn talenten nou het beste is?
‘Eigenlijk’ zou je iets anders zou moeten doen. Iets ‘beters’. Maar wat dan?
Je bent bang dat je je dromen niet waar kunt maken. Je legt teveel druk op jezelf, vergelijkt je met anderen die wel succesvol zijn. Je schiet tekort.

Ik wil tot bloei komen op mijn werk.

Je voelt je opgejaagd. Je moet zoveel maar het is nooit af.  Je voelt je onrustig.
Als het zo door gaat ben je ben bang om in een burn-out terecht te komen.
Je hoofd is druk en vol en je hebt last van hoofdpijn.

Je wilt weer met energie en plezier kunnen leven en werken.

Je vindt het soms moeilijk om voor jezelf op te komen. Mensen houden te weinig rekening met je.
Soms zeg je toch ja terwijl ik nee wilt zeggen. Je durft soms niet goed te zeggen wat je ergens van vindt, en daar baal je van. Het geeft een gevoel van onmacht.

Ik wil voor mezelf opkomen: ik wil meer zeggen en doen wat voor mij belangrijk is . Zonder dat daar gedoe van komt.

Je hebt last van perfectie. Je bent heel kritisch op mezelf (en anderen) en bent eigenlijk zelden tevreden over je prestaties.
Je legt de lat erg hoog en je bent vaak gestrest want je wilt geen fouten maken.

Ik wil relaxed m’n dingen kunnen doen en ik wil leren omgaan met het maken van fouten.

 Wat maakt nou wil je bent? Hoe verschil je van anderen? Wat vind je nu echt belangrijk in je leven? Waar wil je je voor inzetten? Wat zijn jouw sterke kanten? Je bent gevoelig voor commentaar van anderen.

Je wilt weten wie je nou echt bent.

Je bent gevoelig voor prikkels uit je omgeving. Je hebt vaak moeite met drukke omgevingen, zoals een kantoortuin. Je bent afgeleid en je bent minder productief dan je zou willen.

Ik wil beter omgaan met de prikkels om me heen.

"De coaching heeft me geholpen bij mijn zelfreflectie, loopbaanplannen en de praktisch uitvoering ervan. Dat was precies wat ik goed kon gebruiken" - Stefan -

Waarom ben ik coach?

Ik vind mensen uitermate boeiend. En vooral als er ergens iets schuurt, niet lekker loopt, niet klopt, er niet mag zijn. Die interesse heb ik altijd gehad.

Graag wil ik luisteren om te begrijpen, meedenken en voelen, uitnodigen om iets anders te gaan doen. Ik wil mijn coachees een plek geven waar ze zichzelf zijn, waar ze hun hele verhaal kwijt kunnen, waar ze wat van zichzelf laten zien, zaken gaan uitzoeken en nieuwe dingen gaan proberen. Ik wil mensen graag nieuwe stappen laten zetten in hun leven.

Voor mezelf is coachen iets waar ik mijn talenten kan inzetten: het is een vak waar ik veel in kwijt kan.

Mijn aanpak

Ik zie de mens als een geheel van lichaam, geest, emoties en ziel. Dat geheel verdient aandacht. Ik luister: wat vertelt het lichaam, de geest, emoties en de ziel?

Wordt er gezucht of zie ik een glimlach? Kan je helder vertellen over wat je bezighoudt? Welke gevoelens spelen op? Ben je echt verbonden met wat je doet?

Ik zorg voor rust om echt met aandacht te luisteren. Dus geef ik jou de tijd om eerst even te landen. Indien gewenst kan ik een eenvoudige ontspanningsoefening of ademoefening doen om je daarbij te helpen.

We kunnen een situatie vanuit verschillende kanten benaderen, net wat er nodig is en past. Denk aan: het voeren van gesprekken, het doen van oefeningen, werken met kaartensets, systemisch werken, Voice Dialogue. Ik beschik over een “gereedschapskist” met tools en technieken om in te zetten.

Ik begeleid je in je eigen proces en laat je je eigen wijsheid ontdekken en aanspreken. Ik luister, je krijgt inzicht, ziet oplossingen en gaat stappen zetten.

Als coach ben ik open, enthousiast en rustig en is er plezier in het coachen.

Uit de drukte.

Aandacht voor jezelf.

Tijd om rustig na te denken en te voelen.

Bepalen waar je naar toe wilt.

Ontdekken.

Wat er nu precies aan de hand is.

Hoe jij de dingen doet.

Wat er anders kan.

Doen.

Nieuw gedrag uitproberen.

Resultaten zien.

Meer plezier terugkrijgen.

"Je weet goed mijn verhaal te vertalen in verstaanbare taal voor anderen en de kern ervan weer te geven. Brengt rust en wat orde in alles wat er speelt op emotioneel vlak. De werkvormen en aanpak werken." - Rianne-

Coachen is een vak. Ik beoefen het professioneel. Bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) ben ik gecertificeerd en ik werk volgens hun ethische code en val onder hun klachtenreglement. Ook ben ik aangesloten bij NOLOC, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en jobcoaches.

Ik doe aan actief mee aan intervisiegroepen om met andere coaches te blijven leren en ik volg trainingen en workshops om mijn vak te verdiepen.

Gecertificeerd Coach, NOBCO EIA