04 sep

Online Training Ontspannen – start op 23 september 2020

Vrouw op bankje

Ben je onrustig in je hoofd, maak je je druk om veel dingen, slaap je niet goed of heeft corona meer impact dan je zou willen? Je bent niet de enige. Veel mensen hebben last van stress of spanning.Daarom is het goed om stil te staan bij wat je aan het doen bent. Langdurige spanning gaat namelijk ten koste van de kwaliteit van je leven. Je verliest de verbinding met jezelf, je bent aan het reageren op je omgeving (in plaats van dat je zelf regie hebt) en je kunt ontevreden worden over jezelf.Het kan ook anders: leven vanuit een rustige, stabiele basis. Dat geef kalmte, overzicht en ontspanning. Om hier aandacht aan te geven is er de Training Ontspannen.

Wat maakt deze training bijzonder?

Twee werelden

De trainer combineert twee werelden. Een energetische benadering van ervaren en voelen met een praktische en denkende benadering. Daardoor kan je echt contact maken met jezelf, kan je begrijpen wat je aan het doen bent, en kan je concrete acties gaan nemen. Het energetische deel krijgt aandacht in meditaties, ademoefeningen en lichaamsoefeningen, waar je kunt ervaren hoe je kunt ontspannen. Daarbij krijg je uitleg over hoe jij met spanning om kunt gaan en word je uitgenodigd om zelf actie te ondernemen.

Saladebar

In het ontspannen is het niet zo dat er 1 manier is die voor iedereen werkt. Daarom krijg je in de training allerlei oefeningen, theorie en ervaringen aangeboden en kan je zelf bepalen wat bij jou past. Dat is de saladebar. Je loopt er langs en neemt zelf eruit mee waar je wat aan hebt.

Kaizen

We zijn gewend om veel te willen en we zetten het liefst snel grote stappen. Dat werkt niet bij ontspannen. De training gaat juist uit van het idee van veranderen door kleine aanpassingen. Je zet dus af en toe een kleine stapje en dan is de kans veel groter dat je die verandering kunt vasthouden. Als je bijvoorbeeld elke dag tijd voor jezelf wilt hebben begin dan om per dag 1 minuut even stil te zitten. Dan kan je dan verlengen tot 2 minuten en verder uitbouwen naar 5 minuten. Als je elke dag 5 minuten even niets doet dan heb je een stap gezet in het ontspannen.

Voor wie is deze training?

Voor iedereen die wat meer ontspannen in het leven wil staan. Omdat je merkt dat het leven soms hectisch is en daar op een andere manier mee wilt omgaan. Bijvoorbeeld omdat het combineren van werk en privé wat veel is, of omdat je veel in ‘hun hoofd zit’ of misschien omdat corona toch meer met je doet dan je zou willen.

Wat je leert

Met deze training:

  1. Leer je hoe je rustiger in je hoofd kunt worden.
  2. Leer je om ruimte te geven aan je gevoel en te luisteren naar signalen van je lichaam.
  3. Ontdek je hoe je door kleine aanpassingen in je dagelijks leven meer kunt ontspannen en genieten.
  4. Krijg je inzicht waar spanning vandaan komt
  5. Leer je spanning los te laten

Ontspannen is niet moeilijk maar vereist aandacht en wat discipline. Het is voor iedereen haalbaar. Alleen zijn we vaak gewend om dingen te doen en iets te willen bereiken, terwijl ontspannen gaat over ‘niet-doen’ en niets te hoeven: dus dat is even omschakelen.

Resultaten

Dit levert het op:

  • Een serie praktische en eenvoudige oefeningen om rust voor jezelf te creëren.
  • Ademhalingsoefeningen die je overal kunt gebruiken.
  • Concrete acties die je kunt ondernemen om meer rust in je leven te brengen.
  • Acht relaxte lessen waarin je ervaart hoe het voelt om ontspannen te zien.
  • Prettig slapen na een les.

“Ik heb ontspanningsoefeningen geleerd die ik dagelijks gebruik en mij veel rust en ruimte brengen” Edith

Online werkt

Deze training is online en dat blijkt prima te werken (dat had ik van tevoren niet gedacht trouwens). De sfeer in de groep is er. Het kijken naar een scherm tijdens deze training is anders dan kijken op een scherm voor je werk. In de training is het rustig, je hoeft niet de anderen te volgen en doordat je oefeningen doet kijk je niet de hele tijd op het scherm.Je volgt de training thuis op je stoel volgen. Door 8 avonden op die stoel plaats te nemen creëer je al een prettige plek in je huis.

De training

De training is een mix van praktijk en theorie. Er zijn veel oefeningen omdat ontspannen het beste werkt door het te ervaren. Je krijgt uitleg en je kunt vragen stellen. Deelnemers delen hun ervaringen zodat je wat opsteekt van wat anderen ontdekken en doen in het ontspannen.Per les is er aandacht voor een thema, zoals Je Basis, Ademen, Controle loslaten, Grenzen bewaken, Slaap, Omgaan met Tijd, Omgaan met Gevoel, Corona en Stress.

Dit heb je nodig

Een stoel waar je rechtop op kunt zitten en wat ruimte om je heen om te bewegen. Daarnaast een goede internetverbinding om te videobellen. Op mentaal vlak is aandacht nodig en een beetje discipline. En lukt dat niet? Dan geeft dat ook niet: relax….

De trainer

Het thema ontspannen boeit me al heel lang omdat ik weet wat het is om onder veel spanning te leven en wat dat met je kan doen. Intussen weet ik hoe het is om ontspannen in het leven te kunnen staan. Na het volgen van opleidingen, trainingen en workshops geef ik al jaren trainingen rondom het thema ontspannen. Verder lees ik er veel over en probeer ik technieken en tips uit om te voelen of het echt wat oplevert.

Wat ik vooral fijn vond is dat je ons veel liet ervaren en daar had ik, merkte ik, wel behoefte aan. Je hebt me bewust gemaakt van de kracht van de ademhaling. Bewust ademhalen maakt dat ik makkelijker bij mijn ontspanning en rust komt. Marieke

Data

De training bestaat uit acht online lessen van 20:00 – 21:15 uur op de woensdag. Data: 23, 30 september, 7, 14, 28 oktober, 4, 11 en 18 november 2020.

Investering

Je investering voor deze training is € 159,50 inclusief btw.

Eerste les proberen

Omdat ik begrijp dat het een drempel kan zijn om gelijk voor 8 lessen in te schrijven kan je de eerste les uitproberen. Daarna kan je bepalen of je alle lessen meedoet. Hiervoor betaal je de 20 euro.

Inschrijven

Inschrijven voor de training kan met onderstaand formulier. Je ontvangt dan een verzoek tot betaling. Na betaling ontvang je een Zoom link waarmee je de training kunt volgen.

Aanmelden Training Ontspannen

Kies een van de opties